torsdag 31 maj 2012

Kort VAB

Dottern har inte kräkts sen halv fem imorse så jag räknar med att morgondagen bjuder på tillfrisknande. Hon fick lite hög feber att vi gått upp vid 7-tiden men jag vet inte om det var en reaktion på kräkningarna eller om det var en orsak. Vi blir hemma imorgon också men kan förhoppningsvis åka hem till mina föräldrar på lördag enligt plan.

Jo, Claes/Sara (i fortsättningen bara Sara) började att prata om hur vi är "programmerade" av först föräldrar och sen skola. Hon menade att vi lär oss att tycka si och så om vissa saker. Denna programmering stannar sen kvar hos oss, och är oerhört svår att förändra, trots att kunskap halveras vart sjunde år. Vi lär oss hela tiden nytt för att s a s hålla samma kunskapsnivå.

Vidare pratade hon om att allt som vi känner osäkerhet eller rädsla för ligger hos oss - inte hos "de" andra - men vi är snabba på att kalla allt som vi inte förstår för "konstigt" eller "onormalt". Men vad är normalt? Och är det samma normalt som för 10, 20 eller 30 år sen? Vi behöver justera oss själva och istället säga "det där är okänt för mig men jag lär mig gärna mer".

Hon pratade också om att vårt gamla sätt att tänka skapar problem som vi inte kan lösa idag. Hon pratade om att det finns människor som inte vill varken använda sin hjärna eller försöka omprogrammera den, och hon benämnde de människorna som "det där är omöjligt" och "så har vi alltid gjort här". Väldigt lätta att känna igen! :-)

Sist men inte minst pratade hon om sig själv och sin hustru. Hur det gick till när hustrun avslöjade honom ett år efter deras giftermål. Att hustrun inte på något sätt tycker att Sara är attraktiv och att det absolut inte handlar om att de är ett lesbiskt par - Claes är transvestit och mår bra av att ibland klä sig i kvinnokläder. Att hans hustru stannat kvar i äktenskapet beror på att ingenting egentligen har förändrats, förutom att Claes ibland behöver bli Sara, och att hans hustru älskar honom för att han vågar vara den han är - fullt ut. Hon avslutade med de orden: lev ditt liv fullt ut - utan rädslor och begränsningar. Lev inte livet utifrån förväntningar från andra utan gör det till ditt.

Lever du ditt liv fullt ut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar