tisdag 9 oktober 2012

Tankeställare?

Föredraget av Charlie Söderberg var jättebra och inspirerande, men jag blev jättebesviken när han avslutade med att sälja in sitt företags utbildningar. I alla fall, han sa en hel del matnyttiga råd och det handlade till syvende och sist om att få mer pengar så att man får mer tid till att ha ett rikare liv. Idag har de allra flest fler aktiva inkomster (sådana man måste jobba för) än passiva medan man har fler passiva utgifter (sådana som är måsten) än aktiva (man lägger pengar på sådant man gillar och njuter av). Det han hela tiden kom fram till var: GÖR NÅGOT ANNORLUNDA REDAN IDAG! Man får inga förändrade resultat av att göra samma saker dag ut och dag in. Man måste börja med att göra något annorlunda.

Så idag har jag börjat titta på jobb att söka, jag har börjat skriva på ett nytt personligt brev och jag har skickat en fråga till vår ekonomiansvarig om min framtid (istället för att gissa och tro). Det känns bra! Det som känns mindre bra är att jag åt en halv Kexchoklad förut och att jag nu har ätit en skål glass. Imorgon är en ny dag!

Dottern fick packa upp lite saker av det jag köpte på Ge-Kås i söndags och bl a fick hon en ljusslinga med hjärtan på att ha i sitt rum. Hon blev själaglad! Direkt efter middagen ville hon sätta upp den och hon skulle givetvis göra det själv.
Med en händig pappa har hon lärt sig ett och annat så att spika upp tre spikar var ingen match för henne. Det hela gick på fem minuter och sen var lamporna på plats!
Visst blev det fint?

2 kommentarer:

  1. Visst känner man för en nystart ibland. Jag söker också nytt jobb, letar bl.a i Göteborg. Det skulle funka fint nu, när vi får snabbare tågförbindelser!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får vi hålla tummarna för oss båda! :-) Tänker mig att det även blir lättare för en annan att pendla norrut. Vill slippa vägtullarna i största möjliga mån!

      Radera